logo-image

LCHF - KLUBBEN

Fira med smarriga lchf-efterrätter

Det finns alltid tillfällen då det är bra att fira, med något gott att äta. Även som en person som äter lchf går det utmärkt att göra, om man lagar dessa efterrätter på rätt sätt om man säger. Det går göra goda saker för att fira nya jobbet med elektriska ställdon, eller för att fira en som fyller år, eller att du lärt dig något nytt om säkerhetsventiler eller bara för att njuta av livet. En vän till mig fick nyss jobb, som har med elektriska ställdon att göra. Fråga mig inte exakt vad det är för det vet jag inte, därmed vet jag att det är värt att firas med något gott till kaffet! 

Vad är bra att bjuda på när man äter lchf?

När det kommer till efterrätter inom lchf så finns det faktiskt rätt många olika att välja på. Många förknippar efterrätter med socker, men det är inte ett måste att laga med sött! Det finns allt från chokladmousse, belgiska våfflor, chokladfondant till min favorit cheesecake. Den ska ni få recept på här. Så kan ni med laga den, oavsett om det är säkerhetsventilerna eller födelsedag eller annat som ska firas!

Cheesecake á la LCHF

Ingredienser
Botten
3 dl mandelmjöl
60 g smör
2 msk erytritol (valfritt)
½ tsk vaniljpulver
Fyllning
600 g färskost
1 dl vispgrädde eller crème fraiche
2 ägg
1 äggula
1 msk erytritol (valfritt)
1 tsk citronzest
1 krm vaniljpulver
Topping
60 g färska blåbär eller halloncoulis (passerade hallon)

Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast bakplåtspapper i botten av en springform, cirka 22 cm i diameter, och smörj kanterna med smör.
Smält smöret och bryn det gärna tills det börjar dofta nötaktigt. Det ger bottnen en extra knäckig smak.
Ta kastrullen från plattan och lägg i mandelmjöl, sötning och vanilj. Blanda till en deg. Tryck ut i springformen. Grädda i 8 minuter tills bottnen fått lite färg. Låt svalna.
Rör ihop färskost, grädde, ägg, citronzest, vanilj och eventuell sötning för hand. Häll i formen.
Höj värmen till 200 grader. Grädda 15 minuter. Sänk till 110 grader och låt stå ytterligare 45–60 minuter.
Stäng av värmen och låt svalna i eftervärmen. Ta ut kakan när den svalnat helt och ställ in i kylen för att vila över natten. Toppa med färska blåbar eller andra bär.

14 Sep 2018