logo-image

LCHF - KLUBBEN

10 saker du inte visste om Keto-dieten

1. Keto-dieten var inte ursprungligen utvecklad för viktminskning

På 1920-talet utvecklades Keto-dieten för att behandla epilepsi. Sedan dess har den använts för medicinska behandlingar av och på, inklusive för diabetes.

2. Denna diet är extra lågkolhydrat jämfört med andra alternativ

För att keto-dieten ska fungera måste din kropp berövas kolhydrater så att den bränner fett som bränsle. Det betyder att denna diet begränsar dig till 50 gram kolhydrater om dagen, vilket är mindre än de flesta andra lågkolhydratdieter.

3. Du kan äta många olika livsmedel på Keto-dieten

Många dieter begränsar livsmedel som är rika på fett. Keto-dieten låter dig äta fett, inklusive mejeriprodukter och kött.

4. Bär är bra för Keto men de flesta frukter är det inte

Överraskande nog är de flesta frukter för höga i kolhydrater för att följa denna diet. Låga sockerbär är dock acceptabelt.

5. Du konsumerar en stor mängd fett på denna diet

Att äta tillräckligt med fett för att göra fett till din kropps bränslekälla är huvudtanken bakom denna diet. Men det är viktigt att äta hälsosamma fetter, inte bara något fett.

6. Ketu influensa är en av kostens möjliga biverkningar

Även om det egentligen inte är influensa, är "ketoinfluensa" en bieffekt av ketos som gör att vissa människor känner sig sjuka under den första veckan av dieten.

7. Ketos förändrar bokstavligen din ämnesomsättning

Keto-dieten förändrar bokstavligen hur din ämnesomsättning fungerar. Denna förändring kallas ketos.

8. Kosttillskott behövs ofta med denna diet

För att hjälpa din kropp genom de metaboliska förändringarna av ketos på ett hälsosamt sätt är det smart att ta kosttillskott. Ett brett utbud av kosttillskott rekommenderas.

9. Din ketos kan gå för långt

Om du håller dig på keto-dieten för länge kan det vara skadligt. Det är bäst att rådgöra med en läkare när du är på denna diet.

10. Den vanliga viktminskningshastigheten med denna diet varierar

Människor går vanligtvis ner från 1 kilo upp till 3,5 kilo tidigt i keto-dieten. Resultaten varierar dock avsevärt från person till person.

31 Mar 2023