logo-image

LCHF - KLUBBEN

Funkar det att använda proteinpulver när jag vill gå ner i vikt?

Kanske du har hört talas om att det är bra att använda proteinpulver när du vill gå ner i vikt? Grejen är att ja, det stämmer. Det är nu inget mirakelmedel som du kan ta och sedan fortsätta med amla vanor, utan vad det handlar om är att träna, äta rätt samt lägga till proteinpulver i din kost. Visst är proteinpulver bra vid viktminskning, men det gäller som sagt att göra alla delar!

Det som proteinpulver gör, eller produkter med högt proteinnehåll gör, det är att ge dig en bätte mättnadskänsla över längre tid. Sedan ger det även en högre ämnesomsättning, minskad aptyit, samt att det skyddar din muskelmassa. 

Ändra livsstil

Att gå ner i vikt, det handlar mycket om att förändra din livsstil du har och att få en bättre mathållning. Orsaken till att många har för många kilon, det handlar oftast om att de inte rör sig alls samt att de äter mycket skräpmat, godis och annat. 

Man brukar säga att det handlar om att det du äter, det ska du även förbränna och det görs allra bäst genom träning. Sedan kan det även vara bra att ha en kost som gör att du mår bra. Snabba kalorier gör dig tjockare, samt hungrigare. 

Träna och ät rätt

För att gå ner i vikt och sedan behålla den, så är det bra att träna något du gillar att träna samt att du går över till mat som du lagar själv, från grunden.

3 Jan 2023