logo-image

LCHF - KLUBBEN

LCHF och träning

LCHF och träning tänker en del att det inte går ihop. En del tänker att man behöver kolhydrater för att prestera inom en idrott. Men det är inte ett måste. LCHF kan ge bra träningsresultat! Nu kanske det inte är för alla, men för egen del så är det så att LCHF passar mig och det jag tränar. Jag känner att jag har mer energi när jag löptränar och gör andra saker. Sedan äter jag även ett bra kosttillskott. Fitline är ett bra ställe att lära dig mer om detta. Jag känner det som att LCHF- kost ökar uthålligheten och prestationen under mina träningspass. 

Passar LCHF dig och din träning?

Det här med att man måste äta en massa kolhydrater för att träna hårt är mer eller mindre en myt skulle jag vilja säga. Dock är det som så att LCHF passar bättre för vissa och sämre för vissa. För att du ska veta vad som fungerar för dig så är det bara att testa dig fram så att säga. Jag anser dock att LCHF passar bra för dem som tränar någon form av uthållighetsidrott. Även den som behöver hålla energinivån uppe under en lång tid.

Inom träning där det krävs att man har maximalt med energi under kort tid, där är det kanske inte lika stor nytta med LCHF kost. Det eftersom att då kan man ha behov av att äta kolhydrater för att snabbt omvandla energin till rörelse.

Men som sagt, du kan testa dig fram vad som passar dig och din träning. 

2 Dec 2022