logo-image

LCHF - KLUBBEN

Bli av med sina pigmentfläckar

pigmentflackar

Något som inte är direkt ovanligt det är att drabbas av pigmentfläckar. En del föds med dem, medan andra kan uppleva att de dyker upp med åldern så att säga. Dessa pigmentfläcka kan bero på hormoner, det kan bero på för mycket tid i solen och det kan bero på acne så väl som andra saker. Det finns idag flera metoder för att ta bort pigmentfläckar. Att ta bort pigmentfläckar är så klar inte ett måste, men är det så att de ger dig besvär eller sitter på ställen där de är svåra att annars dölja så kan det vara idé att ta bort dem.

Hur tar man bort pigmentfläckar?

Idag finns det som sagt flera olika metoder att välja mellan. Bland annat så finns det olika sorters krämer, som är som slags blekningskrämer, som ska bleka bort dessa fläckar. Det finns även peeling som ska fungera bra för vissa sorters fläckar. Utöver det så finns det även kirurgiskt ingrepp man kan ta till. Det går även att använda sig av laser. Den som är osäker på vad som passar kan prata med sjukvården om detta.

Undvik att få pigmentfläckar

Ett sätt att undvika en viss sorts pigmentförändring det är att alltid se till att använda sig av solkräm. Det är även bra att använda det om du fått fläckar med för den delen eftersom att den delen av huden ofta blir bra mycket känsligare efter. 

25 Jun 2019