logo-image

LCHF - KLUBBEN

Därför är elcykel ett bra alternativ

Att gå ner i vikt och få en mer hälsosam livsstil är målet med lchf. Att komma ut och röra på sig lite mer, och dessutom få frisk luft är något som ligger helt i linje med det målet. Men inte alla klarar av att börja jogga, cykla eller ta snabba promenader. Då är elcykel ett fantastiskt bra alternativ. 

Till att börja med är det ett mer miljövänligt färdmedel än en bil. Sedan är man ute och får luft när man cyklar på elcyklar. Det finns de som kanske tänker att det blir noll träning med elcykel, men det behöver inte alls vara sant! En elcykel går absolut att använda för träning också. Du kan läsa mer om olika typer av elcyklar hos elcykelpunkten.se som erbjuder både citycyklar och cyklar för lite mer action. 

Så här kan du träna med elcykel

Här förutsätter vi att du inte har tränat alls och att du behöver komma igång. Om du kommit en bit in i din träning kan du hoppa över de första stegen.

  1. Använd motor i alla uppförsbackar eller vid längre flacka sträckor. Trampa cykeln tills du blir trött, och hjälp till med motor. 
  2. Undvik att använda motorn när det är plan mark, och vid svag lutning uppåt. 
  3. Använd motorn strax före och i uppförsbackar för att hjälpa till.
  4. Använd inte motorn förrän det blir trögt att trampa i uppförsbackarna. 

Det gäller att ta det i etapper. I början använder man motorn mer och när man kommit en bit i träningen kan man låta motorn vila. 

3 Aug 2021