logo-image

LCHF - KLUBBEN

Hovs Hallar - Vandring och upplevelse

På Bjärehalvöns norra del i den nordvästra delen av Skåne ligger ett naturreservat som ser ut som om det hörde hemma i Klippiga Bergen i USA. Det är Hovs Hallar och det är en del av kusten med jättehäftiga klippformationer som tack vare erosion och ras har fått sitt dramatiska utseende. Hur har jag hittat detta ställe? En vän till mig, som bor och arbetar som elektriker i Båstad tog med mig dit en gång och sedan dess har det blivit ett ställe jag besöker årligen. 

Det stupar rakt ner

Man parkerar längst upp och där kan man välja om man vill gå en av de vackra vandringslederna eller om man vill gå nedför de branta klipporna. Det finns inga direkta skyddsräcken så har du barn med dig tänk på att det är en lång väg att falla! Men tar man det försiktigt är det ett ställe som kittlar fantasin rejält. 

Hovs Hallar är ett underligt namn. Det är ett äldre namn för hällar och det antas att samma ordstam har gett namn åt Halland. Hit kommer både familjer som vill uppleva ett landskap som är spännande, fågelskådare och de som vill få lite frisk luft och motion. 

Kuriosa: Hovs Hallar är platsen där riddaren Antonius Block, spelad av Max von Sydow, spelar schack mot Döden i filmen "Det sjunde inseglet" av Ingemar Bergman. Har du sett Troells "Ingenjör Andrées Luftfärd" kanske du också känner igen landskapet då de bytte ut kalla Svalbard mot den skånska kusten. 

6 Dec 2021