logo-image

LCHF - KLUBBEN

Kalas utan socker?

När man har barnkalas, så är det ju ofta så att man bjuder på en massa sockerfyllda saker. Går det att ha ett kalas utan socker, utan läsk? Utan godis? Självklart är det ju valfritt om man vill att ens barn ska få äta av socker även om man själv kör enligt lchf. Men, ja, det går att ha barnkalas som har mindre socker eller inget socker alls, om det är vad man önskar.

Det ni gör helt enkelt är att bakar själva, så kan ni på så vis styra mängden av socker! Ett tips är att göra en tårta av vattenmelon. Man tar en vattenmelon, skär av skalet, formar köttet till en tårta och lägger på ett ager vispad grädde, samt bär ovanpå och runt. Vattenmelon innehåller förvisso naturligt socker, men väldigt lite! Dessutom är det helt fritt från tillsatser och gluten, till skillnad från de flesta tårtor.

Satsa på bra kalasprylar

Om du ska ha ett kalas, och redan bestämt vad som ska bakas, så kan det även vara idé att fundera på om du ska köpa olia kalasprylar. Ballonger, engångsartiklar, baktillbehör med mera. Det finns en bra sida på nätet som säljer sånt, de heter Kalashuset. Här har jag själv många gånger handlat när jag behövt saker till våra kalas. De har bra priser och ett bra sortiment. Hos dem hittar du även tips på olika teman som man kan ha på sitt kalas. Låt gärna era barn vara med och bestämma, så att de får det barnkalas de drömt om!

27 Feb 2017