logo-image

LCHF - KLUBBEN

När magen är i olag

När man startar en diet som lchf, så kan det ställa till det en början genom att göra så att magen blir i olag så att säga. Det beror på att man minskar mängden kolhydrater i kosten. Det är en slags biverkning av att ändra kosten kan man säga. Det som kan ske då man byter kost till lchf är att man kan drabbas av förstoppning, diarré, yrsel, dålig andedräkt, huvudvärk, sömnlöshet, törst, trötthet, svaghet, eller att man känner sig omotiverad. Som tur är finns det medel mot att stoppa diarre. Men sen är det så att efter att magen och du vant dig vid ny kost, så kommer de flesta biverkningar gå över av sig självt. 

Hjälp mot olika biverkningar

Flera av de biverkningar du kan drabbas av, det kan du avhjälpa bland annat genom att dricka mer vatten samt även tillsätta en halv tesked salt i ett stort glas vatten en gång per dag. Mot diarré finns Hidrasec. Det stoppar det hela. Om du drabbas av tvärtom att du blir förstoppad så se till att försöka få i dig mycket fibrer. Alternativt använda laxermedel mot stora besvär. Fiberhusk (psylliumfrö) kan också blandas med vatten för att åtgärda en förstoppning.

Det går över

De allra flesta känner av olika slags biverkningar under första veckan med lchf kost, men sedan brukar de försvinna. Så det är bara att hålla i och fortsätta så ska du se att det blir bättre. 

22 Feb 2021