logo-image

LCHF - KLUBBEN

När vanliga metoder inte funkar

Det finns en uppsjö olika dieter att testa när man vill gå ner i vikt. För en hälsosam och samtidigt effektiv viktnedgång så rekommenderar jag LCHF, det är väl ingen som blir förvånad över det vid det här laget, men samtidigt vet jag hur otroligt svårt det är att göra sig av med saker som sockerberoende och tröstätning. Det sitter i huvudet, det där, men det gör ju verkligen inte saken lättare, för alla kroppsfunktioner styrs ju av nervimpulser i just huvudet. 

Kirurgiskt ingrepp

När man testat allt, om och om igen, och inte får bukt med sin övervikt, så finns det alternativ att tillgå. Gastric bypass är ett alternativ som prövats av många och som ger lite varierade resultat - men det är ganska plågsamt och frågan är hur hälsosamt det är egentligen.

Ett annat alternativ när man vill få kirurgisk hjälp att gå ner i vikt, eftersom vanliga metoder gång på gång fallerat, är den ganska nya metoden gastriball. En gastriball är en ballong som placeras i magsäcken och gör att utrymmet för mat som får plats där inne begränsas, utan att man går in och modifierar kroppens organ i sig. Resultatet blir lite som vid en gastric bypass, men mindre invasivt, så det är väl att föredra skulle jag kunna tänka mig.

Jag hade inte hört talas om gastriball förrän i dag och tänkte att det var något som lämpar sig att diskutera här.

Har du erfarenhet eller djupare kunskap i ämnet? Dela gärna med dig i kommentarerna i så fall.

11 May 2020