logo-image

LCHF - KLUBBEN

Slipp bakfyllan

Även om man undviker socker med lchf, så finns det alkhol som är helt ok att dricka, som innehåller väldigt lite socker så väl som kolhydrater. Dock, så kan man ju riskera att ta ett glas för mycket ibland. Det är inte allt för kul att bli bakis! Men här följer lite tips och råd för dig som vill slippa bakfyllan helt och för dig som är bakis och vill kurera dig på bästa sätt.!

Tips på hur slipper bakfylla

För att helt slippa bakfyllan så finns två alternativ. Det ena är så klart att låta bli att dricka alkohol överhuvudtaget! Dock är inte detta alltid ett alternativ. Det du kan göra då, är att köpa något som heter resorb. Det är en form av vätskeersättning, som återställer balansen i kroppen. 

För dig som redan är bakis och missat att använda resorb, så finns en del tips att ta till, som kan lindra din baksmälla. Drick mycket vatten samt gärna en massa fruktjuice! Se även till att äta bra mat, lagad mat, inte pizza! Om du inte orkar laga mat, se till att äta honung och blåbär, det sägs hjälpa! Om det behövs, låt bli att fundera på om det du äter är lchf eller inte, ibland är det ok att göra avsteg.

Utöver vatten, juice och riktig mat, så är det även vila som gäller. Det botar inte bakfyllan, men du mår bättre av att ta det lugnt. Passa på att se lite filmer eller serier! Gå sedan och lägg dig tidigt, så kommer du att vakna nästa dag och må mycket bättre!

9 Mar 2017