logo-image

LCHF - KLUBBEN

Smart välja gasolgrill

Går du i tankarna att skaffa dig en ny grill? Då vill jag gärna rekommendera dig att köpa en gasolgrill. Det finns många fördelar med gasolgrillar och en av dem är att du kan med den grilla året om! Sedan är det ju så att med en gasolgrill är det lättare att ha bra värmekontroll. Du kan starta upp den och den blir snabbt varm och redo att grillas på. Sedan är det bra lättare att göra rent en gasolgrill.

Vilken gasolgrill passar mig?

Det finns ju ett stort utbud av gasolgrillar att välja mellan idag. Funderar först på hur många personer du i de flesta fall grillar till. Har du ofta vänner på besök och gärna grillar, så är det ju rätt bra välja en större modell. Sedan en annan sak, fundera på hur många brännare du behöver ha. Det finns ett brett urval av storlekar och modeller, från de medelstora med tre eller fyra brännare till de allra största varianterna utrustade med hela sex brännare. Ju fler brännare desto större grillyta.

Fundera även på om du ska ha en sidobrännare. Den kan vara bra att ha för att kunna koka grönsaker på, göra sås, hålla tillbehör varma med mera.

En gasolgrill kan ha en öppen eller stängd vagn. Är den stängd kan du förvara dina grillredskap under grillen, och samtidigt se till att skydda dem från väder och vind. En öppen är bra med, så sett och ger dig snabbt tillgång till dina grillredskap.

10 Feb 2022