logo-image

LCHF - KLUBBEN

Ta ett DNA-test

Även om en del förknippar dna test med att ta reda på vem som gjort ett brott, eller vem som är pappan till barnet, så kan det idag användas till bra mycket mer än så. Idag är det inte ovanligt att ta ett DNA-test för att få reda på mer om sin genetiska bakgrund. Bland släktforskare har det till exempel blivt väldigt poppis att göra denna form av test. Det för att se om det stämmer överens med det man har hittat i gamla dokument. 

Vad är det du vill veta?

Olika dna test ger olika saker. Det är bra att veta då du ska välja ett företag att anlita för att göra ditt test. Det bör vara ett företag som riktar in sig på det du vill veta. Till exempel om det är så att de har så kallade analys av ditt autosomala DNA kommer resultatet att innebära att du får en lång lista med alla människor som är släkt med just dig. Det finns även dna test som riktar in sig på din moders sida. 

Det kan vara bra att jämföra olika företag mot varandra, så att du vet vad det är för DNA-test som de kan erbjuda dig. Det finns ju idag rätt många olika sorters tester att ta. Därför kan det även vara en god idé att läsa på om de olika sorterna så att du vet vad det är för test som passar det du vill ha reda på, så att det blir rätt.

28 Feb 2021