logo-image

LCHF - KLUBBEN

Ta hand om din hälsa

Att ha en god hälsa betyder att vara frisk och att må bra. Din hälsa påverkas till exempel av vad du äter, stress, sömn, rökning, alkohol och droger. Sedan kan detta även påverkas av livet omkring dig, hur du trivs med dig själv och med andra. Hur din hälsa är, det kan du regelbundet kolla upp genom att göra en hälsokontroll. Kolla gärna in hälsokontrollen.nu för att läsa mer om det.

Viktigt med bra matvanor

Bra matvanor är en del av att ha en god hälsa. Det är viktigt att ge din kropp olika ämnen och för att få i dig dem är det viktigt att du äter olika sorters mat. Du bör bland annat se till att äta mycket frukt, grönsaker och bär. Se även till att äta mycket fullkornsprodukter samt att du bör få i dig fisk och skaldjur 2-3 gånger i veckan. Satsa även på att använda nyttiga oljor i matlagningen.

Rör på dig

För att du ska må bra är det viktigt att du ser till att röra på dig ibland. Att träna och motionera regelbundet gör att du minskar risken för olika sjukdomar samt att det även gör att du håller vikten. 

Ha koll på stressen och se till att sova ordentligt

Stress är inte bra för hälsan, så försök att stressa mindre om du kan. Ett tecken på stress är att du sover dåligt och känner dig ledsen. Du kan också få svårt att koncentrera dig, få dåligt minne och problem med magen, huvudvärk eller ont i andra delar av kroppen.

Om du rör på dig, äter bra mat och sover tillräckligt hjälper du kroppen att klara stress. Du bör varje natt sova mellan 6-9 timmar!

30 Nov 2021