logo-image

LCHF - KLUBBEN

Vad kan man göra med löjrom?

Löjrom är en lyxig råvara, som ofta kostar en del pengar. Så den vill man ju inte att den ska försvinna bort i andra smaker. Det är inte fel att avnjuta den som den är, med bara lite gräddfil eller creme fraiche och rödlök. Eller som på bilden, till en bit västerbottenostpaj.

Om du är sugen på att köpa hem löjrom, så kan du göra det via Löjromsexpressen.

Löjromstoast -  en klassiker

En klassiker med löjrom, det är just en löjromstoast. Den är enkel att göra och god att äta. Här har du ett bra recept på den:

Löjromstoast med rödlök, crème fraiche och dill

  • 1/2 liten röd lök
  • 4 skivor fyrkantigt bröd, ex rostbröd med levain
  • smör
  • 8 msk crème fraiche (34%)
  • 80g löjrom
  • färsk dill

Finhacka rödlöken.

Hetta upp smör i en stekpanna och stek brödskivorna på båda sida så de får yta. Låt svalna en aning.

Klicka på creme fraiche på varje brödskiva. Klicka på löjrom och strössla över rödlök. Dekorera med dill.

Smart plockmat - Löjrom på salta chips

En annan variant är att äta Löjrom på salta chips med hackad rödlök, dill och creme fraiche. Du behöver:

  • 80 g lättsaltade chips
  • 1/2 st röd lök
  • 1,5 dl crème fraîche naturell
  • 80 g löjrom
  • 1/2 kruka färsk dill

Gör så här

1. Lägg ut chipsen på en skärbräda eller på ett fat. Skala och finhacka rödlök.

2. Toppa chipsen med creme fraiche, löjrom, rödlök och dillvippor. Ät som tilltugg eller som en del på buffébordet.

19 May 2022