logo-image

LCHF - KLUBBEN

Viktigt kunna rädda liv!

Har du varit med om att någon bara har kollapsat mitt på vägen? Jag har varit med om det. I det sammanhanget märkte jag att många vill att "någon annan" ska ta hand om den som drabbats av hjärtstopp, helst någon som är läkare eller sjuksköterska. Men vad gör man om det inte råkar finns någon sådan nära? Alla kan ju inte jobba som det. Jag måste säga att vara med om att någon kämpar för sitt liv skakar om en ganska mycket. Hur skulle det vara om det var jag som drabbades nästa gång? Jag har därför tänkt att alla borde gå en utbildning så att man vet vad man ska göra.

Först gå en hlr-utbildning

Jag kommer att gå en första hjälpen kurs (hlr-utbildning) på nätet. När man väl gått en sådan, kan man sedan köpa en hjärtstartare. Har man kunskapen och en hjärtstartare hemma, vet man att man är väl förberedd ifall något skulle hända. Jag får se om jag skaffar en hjärtstartare, men jag kommer definitivt att gå hlr kursen.

Viktigt ha första hjälpen hemma!

Många har första hjälpen låda hemma eller i bilen. Men då har de bara förband, alsolsprit och plåster, men alla borde ha en hjärtstartare hemma. Har man en hjärtstartare kan man ge den viktiga hjälpen, om någon skulle drabbas av en akut hjärtattack. Sekunderna är nämligen väldigt viktiga. Ambulanserna behöver minst tio minuter på sig innan de är på plats. Har man då kunskap och eventuellt en hjärtstartare har du det som krävs för att rädda någon. Dessutom kan du bli deras hjälte för livet!

5 May 2017